dissabte, 9 d’abril del 2011

LA MODA DE LES QUATRE BARRES A LES BARANES.

Acostumats a veure a les pel·lícules i sèries de TV nord americanes, com a les cases unifamiliars presideix a l'entrada una bandera dels EE.UU, part dels catalans van copiar aquest simbolisme ianqui i s'aprofita la retallada del nou Estatut per penjar a les balconades senyeres i estelades, algunes d'elles fins i tot, amb crespons negres.

Però és que a més del rampell català, va coincidir amb el Mundial de Sud-àfrica, on els seguidors de "la roja" cridaven als quatre vents "España!". I el groc i vermell dels dos esdeveniments, guarnien els carrers d'arreu.

Abans es penjava la senyera per Sant Jordi i/o l'Onze de setembre. Però ara no. Un cop s'ha penjat, no es treu. Enrere queden aquelles rajoles de: "Sóc català", on sortia un pagès amb barretina amb un porró de vi del Penedès a la mà. Era la senya de que en aquella casa vivien catalans orgullosos. Però els temps canvien i allò és el passat, ara s'ha de penjar la bandera fins que el banc es quedi el teu pis.

Actualment es veuen contades banderes espanyoles i unes més de catalanes, per cert, si aquestes banderes ja són perennes a les façanes, es podrien rentar de tant en tant o canviar-les per unes de noves cada cert temps. Algunes semblen tovalloles menjades pel sol assecant-se després d'un dia de platja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada